Allt om Bibeln

BIBELFRÅGAN

Ett interaktivt lexikon över Bibeln och kristen tro

Var det inte onödigt att skapa människan?

Om Gud är allsmäktig, så ser han ju in i framtiden - och då VISSTE han, när han skapade människan, att de första människorna skulle välja "fel" väg och att det skulle rendera i allt elände som människan i alla tider drabbats utav!!! Var det då inte onödigt att skapa människan? Om Gud ÄR god och allsmäktig? (A.L.)

Svar: Jo, visst hade det varit onödigt - om det här fysiska livet hade varit allt - om Guds avsikt bara hade varit att skapa fysiska människor. Isåfall borde han nog ha låtit bli, med tanke på alla problem vi skulle komma att ställa till med.

Men nu är det ju inte så. Guds avsikt var (och är) inte att skapa fysiska, sårbara och dödliga människor, utan att skapa sin avbild: andliga, evigt levande varelser. Den här fysiska etappen, som kan rymma allt från den mest fantastiska njutning till det mest fruktansvärda lidande, är bara en (sett ur kosmiskt perspektiv) ytterst kort och nödvändig inledning till en evighet.

Sett i det perspektivet kan man omöjligt säga att det var onödigt att skapa oss, eller att Gud inte är god som gjorde det. Vi kommer att bli Guds avbilder till slut.

Thor-Leif Strindberg


Läs även följande svar:
Hade inte skapelsen varit bättre utan människor?
Om man ser på jordens historia så har vi människor lyckats förstöra och slita ut oerhört mycket under den korta tid vi funnits här. Måste man då inte säga att det var ett misstag av Gud att skapa mänskligheten?

Vad är kristendomens livsmål?
Vad är själva meningen med livet för er kristna? Att leva här och sen dö och komma till himlen? Och sen då?

Varför skapade Gud oss människor?
Står det nånstans i Bibeln VARFÖR Gud skapade oss och VARFÖR Jesus måste komma och starta en ny religion?


Sök svar på fler frågor:

Har du en egen fråga om Bibeln, kristendomen, kyrkan etc? Sök först i Allt om Bibelns omfattande arkiv:

Om du inte hittar svaret, skicka din fråga till bibelfragan@alltombibeln.se så får du svar via email.

Om du vill stödja arbetet med Allt om Bibeln...